2008. július 10., csütörtök

16. hónap

Számokban:

16 hónapos
9 kiló
kb 80 cm
19-es lába van :)
12 foga

Mint ahogy a kép is mutatja, egyre több új dolgot próbálunk ki, mint pl a rajzolást filccel :) Legújabb kedvenc játéka a kisautó. A Shell-nél lehet kapni olyan lendkerekes (ezt így írják????) kocsit, ami igazi Ferrari hangot ad, na ezt brümmögteti itthon egész nap.
Aztán még múltkor vettünk neki a Fakopáncsban egy hangszer-szettet: triangulum, xylofon, rumbatök, csörgődob; ezekkel is nagyon szeret zenélni. Ma pedig az egyik Santana számra "táncolt" is.
Továbbra is nagy szerelemben van a va-vákkal, az sem tántorítja el, hogy azok a marharépák néha egyszerűen átgyalogolnak rajta :)
Készséggel segít a kertben, húzkodja a gazokat, megörli a nagyobb földdarabkákat. Néha meg is eszi... :)
Nagyon szeret pancsolni, legyen szó medencéről, a kutyák vizestáljáról, vagy csak egy vízcseppről a konyhában, ő azonnal ott terem és szétcsuszmákolja.

A beszédfejlődés néha ijesztően előrehaladott (legalábbis szerintem). Az egy dolog, hogy egyszer-egyszer visszautánzott egy k-t és egy menj a p-ba-t, de egyre többször mondja ki azt, hogy boci,boci tarka.

A mozgásfejlődése szépen halad: álldogál fel, egyre többször teszi le szépen a talpacskáját talpra. Nagyon élvezi, ha sétálhat: rátámaszkodik valamire (ált. egy IKEA-s kisszék) és először segítséggel, majd egyre ügyesebben egyedül lépked. Annyira lehet látni rajta, hogy roppant módon élvezi és nagyon büszke magára.

Ami engem kicsit aggaszt, hogy mostanában nagyon anyás lett. Na, nem annyira, hogy ne maradna meg másnál, de a napunk azzal telik, hogy jön a nyomomban, mint egy kiskutya és folyamatosan azt hajtogatja, hogy: annna-annna-annna-annna. Olyan kis vicces. Persze, ha felveszem, akkor beköszönt a világbéke, de az az igazság, hogy sokminden van, amit gyerekkel a kézben nem tudok megcsinálni. De már hozzászoktam a 16 hónap alatt :)

Új, tündéri szokása, hogy hajnalban bekéretszkedik hozzám/hozzánk az ágyba. Sajna a rácsoságy már szűk neki, nem tud kényelmesen forolódni, rendes ágyat meg még nem merünk neki venni. de erről még bővebben...

és végül egy új tudományunk:

Nincsenek megjegyzések: