2010. január 3., vasárnap

Karácsony

Már második éve zajlott úgy minden, ahogy szeretném, hogy a következő években legyen! (illetve nem, mert még egy ilyen őrült, utolsó pillanatra hagyott Karácsonyt NEM akarok!!!!!!!)

24-én délelőtt együtt feldíszítettük a fánkat (amit 24. reggel vettem és csak szemből szabad nézni :D), megebédeltünk és a gyerekek mentek anyuékhoz. Ott kicsit játszottak, majd felmentek a templomba a pásztorjátékra. Olyan 6 körül értek haza, de ne siessünk előre...

A családi ajándéknak egy akváriumot gondoltunk ki, aminek ugye vannak bizonyos szabályai, hogy jól működjön. kb 3-4 napot kell üzemelnie halmentesen a dolognak, hogy utána a halak belekerülhessenek. No, ezt úgy oldottuk meg, hogy szombaton összeraktuk az akváriumot növényestül, mindenestül, de persze hal nélkül! Rékusnak azt mondtuk, ogy majd a Jézuska hoz bele halakat :) 23. a nagybevásárlás után kissé frusztráltan mondtam Zolinak, hogy veyük meg a halakat, hogy ne kelljen már holnap jönni még egyszer... Nagy ötletem, hogy letakartuk az akváriumot és azt mondtuk, hogy a Jézuska most figyel, hogy mennyire vagy szófogadó, hogy nem kukucskálod meg! Ilyet már jövőre nem tudunk eljátszani, azt hiszem... :D

... szóval haza értek a templomból, megvacsiztunk, aztán megjött a Jézuska! Nálunk "csak" az akvárium meg egy társas volt a fa alatt, a többi apróságot anyuéknál akartuk inkább. De az akváriumnak akkora sikere van!!!!!!! Ő akarja minden reggel felkapcsolni a fényt, megetetni a halakat, puszilgatja, ölelgeti őket az üvegen keresztül. Mivel voltak már halaim, előrelátóan nem ruháztunk be exkluzív fajokba: van 10 neon, 3 guppi, 3 xifó, 6 platti, 2 vitorlás, 2 kisharcsa. Illetve volt... most van 6 neon, 2 guppi, 2 xifó, 3 platti, 1 vitorlás és 1 harcsa... :( nitrit/nitrát mérgezés volt a vízben (juhé a csapvíz) és szép lassan a víz alatt tünetmentesen megfulladtak... De hál' Istennek már (kop-kop-kop) orvosoltuk és már egy napja nem pusztult el hal!!!!!! A vitorlást meg is könnyeztem egy kicsit, mert az a két dilis hal már az első naptól kezdve odajött Rékához, amikor nézegette az akváriumot és úgy hívta őket, hogy a barátaim!

Másnap MINDENKI anyuékhoz volt hivatalos, 15en voltunk és még ott sem volt mindenki... :)
Réka kapott egy nagyon édes társast, egy memorit, egy plüss Barney-t (nagyon nagy sikere van) és sok-sok műanyag zöldséget-gyümölcsöt a főzőcskéhez-boltozáshoz, ami mostanában a kedvenc játéka! Bence kapott egy nagyon jó játékot, mindenki azzal játszott! Zolival elhatároztuk, hogy fogunk venni normális társasokat, mert olyan jó játszani! Ez is jó, ezt is a Loráék kapták!
Gergőéktől pedig cirkuszjegyet kaptunk, ma voltunk, szuper volt! Ezt láttuk!

2 megjegyzés:

Pocak írta...

Nagyon aranyos lehet Réka az akváriummal :D

És ezen az előadáson voltak a tesómék is, pont az előbb mesélte! :D:D:D

Amúgy Szép 2010-et Nektek!!!

Brigi írta...

Mindennap jövök nézelődni, tessék többet írni!!!!!
Puszi