2008. október 10., péntek

Mese

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kislány, úgy hívták, hogy Réka. Anyukájával, apukájával, két kutyával és egy teknőssel élt egy szép házban. Egyik nap, miután mosolygósan felkelt az anyukája mellett, tiszta pelust és szép ruhát kapott, kimentek reggelizni. Ezen a reggelen az anyukája csokis gabonapelyet adott neki, Rékának nagyon ízlett. Alig hagyott az anyukájának :) Miután megreggeliztek, az anyukája észrevette, hogy elszalat az idő, nemsokára menni kell Angélához kézműveskedni. Ezért gyorsan felöltöztek, beültek a kocsiba és már mentek is. Útközben megbeszélték, hogy kik lesznek ott: ÓÓÓsi, Itti, Jiji, Kóónélka, Angi. Meg elénekelték kétszer a mókuskát:

Mókuska, mókuska felmászott a fára.
Leesett, leesett kitörött a lába.
Doktor bácsi ne gyóyítsa meg,
huncut a mókus, újra fára megy.

Persze ez a Réka kislány csak a foglalkozás elején volt aktív, amíg mozgolódni kellett: Fújja szél a fákat, Lipem-lopom a szőlőt, Badacsonyi szőlőhegyen stb ezeket mind énekelték és bizony ez a Réka kislány mé kergetőzőtt is a széket tologatva. Aztán persze az ajtódísz készítésében nem akart az anyukájának segíteni, inkább cirkuszolt egy sort.

Mire hazaértünk, a mama már meg is csinálta a finom ebédet: sülthusi jázmin rizi-bizivel. Persze a Réka kislány a husit szó nélkül, a rizi-bizit csak kis unszolásra volt hajlandó megenni. Utána persze lecsúszott egy Rudi, később pedig, mivel jött a dédi éd hozott, egy szelet kinder csoki is. Mire anya térült-fordult, már indulni is kellett tovább, mentünk Rákosborzasztóra egy kedves bácsihoz, aki megnézegette Rékát és megpróbálta a fejecskéjét simogatni, de ez a kis komisz nem engedte :)

Hazafelé még beugrottak vásárolni, vettek vajat, zsömlét, husit, hogy legyen mit vacsorázni apával, aki már nagyon várta őket. Vacsora után még játszottak egy kicsit, aztán Réka az apukájával fürcsizett, azt nagyon szereti! Masszázs és öltözés után usgyi az ágyba és mese után még fél óra szülőnugrálás után végre ennek a napnak is vége lett Réka baba számára.

Itt a vége, fuss el véle!

Nincsenek megjegyzések: