2010. december 17., péntek

2 hónapos Dorottya

Legelőször azzal kezdem, hogy állandó lelkiismeret furdalásom van, hogy nem foglalkozom vele eleget. Aztán minap rájöttem, hogy azért, mert nem kell! A napirendje még evés-alvás-ébrenlétből áll (ebből egyre több), kimarad a torna. Egyrészt a napi 5-6*5 perces, amit anno a neurológus írt fel Rékának, másrészt azok, amiket plusszban kellett végeznünk. És persze igényli ő a kényeztetést, dajkálást, de nyugodtan be lehet tenni a kiságyába evés után (ha el nem aludt evés közben), ugyan olyan jól elszórakozik a forgójával, mint velünk. Azért én lelkiismeretesen fordítgatom a hasára és úgy játszom vele, amíg bírja, hogy az együtt töltött idő minél tartalmasabb legyen!

Szóval Dorottyka (Réka által kreált becenéven) ruhástúl, pelusostúl 5,3 kg. Az 56-os rucikból már kinőtt, bár most lehet kb 56-58 cm. Ő inkább széltében fogyasztja a ruhákat a nővérével ellentétben, bár most ő is felszedett egy kicsit, már 15 kg! Lelkesen, néha idegbajosan szopizik, ha kér, akkor kap pótlást (erről majd írok egy külön posztot). Ha Rékával ennyi tejem lett volna, akkor kb fél éves koráig tudtam volna szoptatni (meg persze, ha szopott volna), mivel az ő fejadagja 30-60 ml volt egyszerre. Nos Dorottya simán beslukkolna 100-120 ml-ket, bár nem is tudom, hogy nézne már ki, ha 90 szopi után esetleg dajkálás helyett még megkínálnám egy kis tápival. Igen, dobáljatok meg, éheztetem a gyereket, de ezt már tőlem megszokhattátok és nem, nem fog kapni karácsonykor pulykahúst, csak csontot (régi olvasók értik) ;) :D

Nem vagyok elfogult, mert a védőnő is mondja, de fejlettsége meghaladja a korát. Azon már nem csodálkozunk, hogy sokkal többet "beszél", mint az átlag, úgy látszik, ez genetikailag domináns tulajdonság mindkettőnknél :D Sikkangat, több magánhangzót is ejt, többször is ki lehet hallani a dumájából azt, hogy "helló", meg "hálló", ha sír, akkor lá-lá-lá-t mond, vagy ajajajajaja-t.
Hason fekve felemeli a fejét, van egy Hello Kitty-s babakönyve, azt elég sokáig is képes olvasgatni. Oldalra fekvésből simán elfordul hasra-hátra és szerintem napokon belül át fog fordulni hátról hasra, már csak arra kell rájönnie, hogy a fejével mit csináljon közben.
Hason fekve forog a saját tengelye körül, méghozzá olyan mértékben, hogy lassan le kell hozni a járókát, mert a kiságy már kicsi játéktér neki.

Voltunk a kötelező hasi- és koponya ultrahangon, illetve csípőszűrésen, minden rendben volt, még a doktornő dicsérte is, hogy milyen szép fejlettek a csontjai. Azért ilyenkor nagy kövek gördülnek ám le...

Végül nem tudom eléggé kihangsúlyozni, hogy mennyire jó gyerek! Általában átalussza, hogy nem vagyok itthon, megvár. Ha megyünk valahova, elalszik a kocsiban és amíg haza nem érünk és le nem vetkőztetem, addig alszik. Nagyon jókat alszik bedunsztolva a babakocsiban, bár sajna ritkán jut rá alkalom, leginkább hétvégeken.

Nincsenek megjegyzések: