2013. augusztus 5., hétfő

11-et kell aludni :)

... az indulásig. Azt még nem mondtam, hogy nagyon korán, 6-kor indul a gépünk, ami azt jelenti, hogy olyan 4 körül lesz innen a start. Az útvonal odafelé: Budapest-Frankfurt-Houston-St. Louis. Visszafelé Houston helyett Chicago.
Megérkezett ma a vízum is, persze ez nem jelent semmit, a reptéren még haza küldhetnek, bár az azért sokat segít, hogy nálunk lesz mindenről az igazolás: befizetve a műtét, a szállás és a vissza repjegy :)A vízum már nem is vízum igazából, hanem ESTA, ami egy beutazási kérelem, meg egy jó kis összeg :/ Ki kellett tölteni, hogy nem vagyok kém, nem veszek részt szabotázsakcióban, nem vagyok terrorista és nincs közöm a II. világháborúhoz. Vicc nélkül, tényleg ez van!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A menetrendünk a következő lesz:
Pénteken az időeltolódásnak köszönhetően (ami -7 óra) délután megérkezünk a szállásra. Szombat-vasárnap akklimatizálódunk. Hétfőn szinte egész nap a kórházban leszünk, kora délelőttől vizsgálatok, prezentációk, fizikoterápiás megbeszélés lesz. És ezen a napon találkozunk majd Dr. Parkkal is.

Másnap érkezik el Réka számára a legnehezebb nap, mert hétfő estétől nem ehet, reggel is csak ihat. Ezt nagyon nehezen fogja viselni, szinte egész nap eszik :)
Kedden dél körül kezdődik a műtét, itthoni idő szerint este 7, de majd írok pontos dátumot. Körülbelül a tűzijátékra kerül ki az őrzőbe. Utána 2 nap fekvés, aztán kezdődik a fizikoterápia. Az első, ágyban töltött torna után már fel kell állnia. Azt hiszem, ekkor már mehetünk is "haza" a kórházból. Ez nagyjából szombat lesz. Addig anyukám és Dorottya egyedül lesznek :( Remélem, azért látogatni bejöhetnek majd!!!!!!!!!!!!!

Utána minden hétköznap be kell járni tornázni, kb egy órát/nap, a többi szabadidő :D
Nézegettem már programokat, van a közelben állatkert, egy nagy park, vannak látogatható farmok, a MiniCity-hez hasonló kiállítás gyerekeknek. Terveznék én, de minden attól függ, Réka hogyan lesz. Sajnos az első időket kerekesszékben kell töltse :( Majd random módon csináljuk, ha lesz kedvük, energia, akarás, akkor megyünk!
Egy biztos, hogy 16-án este indulunk vissza, tehát 17-én délután érkezünk haza!

Sokan kérdeztétek, hogy Réka hogy viszonyul az egészhez... Vannak napok, amikor szóba sem hozta, volt, hogy órákat ültünk a gép előtt és pre-post operációs videókat néztünk, hogy egy-egy gyerek mit tudott a műtét előtt és mit tud most. Réka kérésére a műtétet is megmutattam neki a youtube-on, végig beszéltük, hogy mikor mi történik.
Csodálatos agya van, a maga 6 éves szintjén próbálja össze rakni a dolgokat. Néha a semmiből nagyon meredek dolgokat képes kérdezni: - Anya én ezt túl fogom élni????; néha pedig látom rajta a lelkesedést, ha épp valamire mondja, hogy a műtét után már fogja tudni csinálni. Okosan azt is össze rakta magában, hogy majd nem lesz folyton éhes, ha elmúlik a feszesség :)

Látom rajta, hogy fél, de már egyre többet spannolja magát, pl ma este is, amikor a youtube-on műtétes videókat néztünk:
- Anya, meddig lesz az a fehér vacak a kezemben? (branül) kb 3 napig. Akkor jó, azt kibírom!

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Elkepeszto dolgokat tudnak feldolgozni es megerteni a gyerekek! Okos lany es ha mindent ilyen jol elmondasz neki, akkor konnyebben viseli majd, meg akkor is ha biztosan lesz par nehez nap. Nagyon drukkolok nektek!