2008. január 8., kedd

10. hónap

Ismét eltelt egy hónap, Réka már 10 hónapos! Íme a számok:
10 hónapos
6 foga van (a 6. ma bújt ki)
7360g
80-86os ruhákat hord!

Amiket csinál: egész nap beszél, a legújabb tudománya a plöm-plöm (a kezével macerálja a száját, na, tudjátok) és a hal-beszéd (mit csinál a halacska?). Fóka mászásban közlekedik, keverve egy kis kommandós kézhasználattal, de így már komoly távokat képes megtenni. Nagyon kinyílt az értelme, minden érdekli, mindent meg akar fogni és megkóstolni.
Kedvenc étele (most éppen) a csokis tejpép, abból képes akkora adagot elfogyasztani, hogy utána percekig csak bambul maga elé elégedetten (kaja-kóma).


Kedvenc játéka most a Zsiga! Annyira látni, hogy egymásra vannak hangolódva. A kapcsolatuk kb annyi, hogy a Zsiga is roppant mód érdeklődik iránta, de még nem tudja hova tenni, Réka is látja, hogy ez egy élő valami, de nem ember, ráadásul viccesen mozog a hátsó része. (érdekes, ma mutatott először érdeklődést a teknős iránt, és persze én, elfogult anya még azt is hallani véltem, hogy azt mondja teknős). Természetesen még mindig tartom magam ahhoz, hogy a kutyával nem szabad kettesben hagyni, sőt, ott kell lenni mellettük, mert Zsiga akaratlanul is megütheti szegényt. De egyre több teret engedünk nekik és bízom benne, hogy ez egy szép és mély barátság lesz kettejük között!

Itt éppen megmutatja, hogy mivel fogja őt megvédeni a Zsiga!




A mozgásfejlődésről-fejlesztésről nem tudok most írni, sajnos téli szünet volt a fejlesztőben is, most meg a hülye idő miatt nem tudunk menni... Ez a hónap azért mozgalmas lesz, mert 21-én neurológia, 25-én ortopédia, kiderül, kell-e éjszakai sín a lábára. Plusz anyuék elutaznak 17 (!!!!) napra. Oda az ingyen-bébiszitterem. (na jó, azért még akad itt a szomszédban ;-)

6 megjegyzés:

szomszéd írta...

Sziasztok Rékáék!
A frász ebbe a regisztrációba, egyszerűbb lenne személyesen... Tehát a szomszéd is jelzi ezennel, hogy olvas Titeket.
Tehát abban a 17 napban ÚGY-E mentek shoppingolni? Vagy egy romantikus vicsora uraddal és parancsolóddal? Úgy-e, hogy ugye...
Erről még beszéljünk!
Üdv a 10 hónaposnak is, jó éjt. Szomszéd

Tücsi írta...

Igen, tervezzük egy 3 napos wellnes kiruccanást gyerek nélkül :-))))) De csak miattatok!
Üdv az olvasóink körében!

Névtelen írta...

Zsiga kutya szenzációs és éljen, éljen a hozzáállásod, valamint százszor is éljenea a Zsiga tipusú kutyák!! Szerintem ez így van jól. Csak azt sajnálom, de azt nagyon, hogy Fülesnem nem adatott meg a kutyázás egyenlőre... de ami késik.. ;)

Névtelen írta...

Drága Nuk :)
"Csak" jelezni szeretném, hogy én is figyelemmel kisérem Réka fejlődését :) És most szeretném még leírni, hogy ez a Kutya-Gyermek kapcsolat egyszerűen lenyűgöző!!! :) Nagyon-nagyon helyesek!!! :)


Mása

Névtelen írta...

Nuk,
Nekem is tetszik a Réka-Zsiga páros. Sajnos nálunk Felhő elment még, amikor Fanni pocakban volt, új még nem jött. De remélem legalább ekkora haverok lesznek. Hajrá Réka, hajrá Zsiga.
Johi voltam...

Névtelen írta...

Ez a legcsúcsabb videó :) hihetetlen milyen jól elvan Réka és Zsiga egymással. Csak így tovább!!!
És ez az előbb lemaradt, Réka rengeteget változott azóta is, h a mézeskalács sütőgetős party volt :) és ugye azért az nem volt olyan rég;) Ügyesek vagytok!!!
curse voltam