2008. január 11., péntek

Jó hírek

Nagyon aggódtam, hogy Kornél mit fog mondani Rékára, mivel kihagytunk 3 hetet a fejlesztőben és az ünnepek, majd a betegség miatt itthon sem voltunk túlontúl buzgók... De hála Istennek, nem vett észre a Kornél semmi romlást, sőt: a lábacskáját már nem feszíti annyira és a mászással is ügyesen halad! Ha a lábacskáknál besegítünk, akkor már kúszik és mászik, ügyesen használja a kezét! Sajnos a mumus az ülés, azt sokat kell még gyakorolni, leírom, hogy miért:

Úgy kell elképzelni, hogy ugye Rékának nagyon feszes a lába, illetve az egész kis teste. Ha leültetjük egyrészt eldől, mint a krumpliszsák, másrészt pedig a "csúnya reflex" egyszerűen hanyatt vágja a gyereket. Ezt azért lenne fontos leküzdeni, azon kívül, hogy üljön a gyerek, mert ha feláll, a reflex ugyan úgy hanyatt vágja és nem a popójára csüccsen, hanem a feje érkezik le elsőre... Ez ugyebár nem túl egészséges!
És így kell gyakorolnunk: négykézláb állásból oldalra kiülés, ott az oldaltámaszt erősíteni, gyakorolni (sajnos ez is egy fejlesztendő dolog, valamiért nem akar támaszkodni), utána "rendes" ülés, terpeszben a lábak, a két láb között valami játék, hogy a figyelme inkább előre/lefele irányuljon. A hátát nem szabad támasztani! Szép fokozatosan egyre nagyobb terpeszbe nyitni a lábait, közben a lábfejét felfelé húzni, hogy ne spicceljen velük (igen, ez vlgrehajtva is olyan bonyolult, mint leírva, szeretném, ha még nőne pár kezem). Ha ezt megunta, akkor jöhet a kiülés a másik oldalra.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nuk! Én csak azt tudom írni, h nagyon szépen haladtok! Csak így tovább!!!
megint curse voltam

Névtelen írta...

HAJRÁ RÉKA! HAJRÁ NUK!!!