2008. február 8., péntek

Szemészet

Tegnap voltunk szemészeten! A gyerek túllátó, ami annyit takar, hogy próbálja korrigálni a látását, de mivel kancsal, ez nem igazán sikerül neki. Viszont ez hat a kancsalságára, úgyhogy szemüveggerl segíteni kell neki a korrigálásban... Áprilisban lesz bemérve, akkor kap szemügét! Viszont azt megint mondta a drnéni, hogy az izomtónus zavarral van összefüggésben a kancsalság, tehát reménykedhetünk, ha az "elmúlik", akkor a kancsalság is!

De nem is ez a "szép" a dologban. Nem vagyok panaszkodós típus, türelemmel várok általában. Tegnap 9:30ra volt időpontunk, beadtuk a papírt, mondták, hogy megkérdezik a drnénit, hogy kell-e cseppenteni Rékának. Mondom jó, várunk. Nem is adtam neki enni, gondoltam, mindjárt kijönnek! 20-25 perc múlva Rékát megtízóraiztattuk. Végül neged 1kor hívtak be bennünket, akkor kapott cseppet, azzal várni kellet 10 percet, utána vizsgálat. 12:40kor már úton voltunk hazafelé!
Nem is ez a probléma, mert Réka már "nagy" baba, ha szórakoztatjuk elvan. De mivel ez koraszülött rendelés, vannak igazi kis csipi-bébik, 2-3 kilósak, icipici rugikban. Nekik ugyan úgy várniuk kell! És ez az, ami engem bosszant! De nem én vagyok a világmegváltó, ezért csak dohogni tudok... :-((((

Réka tegnap volt először életében étteremben! Ugye tegnap volt torkos csütörtök, egy csomó helyen fél áron lehetett kajálni! Mi a diósdi görög éttermet választottuk, nagy kedvencünk amúgy is! Hát, le a kalappal előttük! A tesómékkal mentünk, ők már ott voltak, mire odaértünk. A gyerekek kaptak szinező füzetet, színes ceruzás, zsírkrétát, hogy elviseljék a várakozást. Ahogy beléptünk, hozták az etetőszéket Rékának! Igazi bababarát hely! Arról már nem is beszélek, hogy a 4 személyes tálhoz mind a hatunknak hoztak köretet!
Rékus is "végigette" a menüt: evett egy kis pitát, kis feta sajtot, suvlakit, tepsis krumplit és rizst! Hozzá pedig jó kis görög mazsolabort ;-)))

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia Nuk! :)
EZ a szemészetes sztori...
Ilyenkor mindig fölmerül bennem a kérdés, hogy MIÉRT? Mi történik addig, amig az ember várakozik? Ennyire sokan vannak? Akkor meg minek az ip?
Viszont vigyázz, a mazsolaborra (nyamm!) mindjárt jönnek a károgók! Igazán várhattatok volna vele, amíg betölti az 1 évet!;)
Puszi!
Ríd

Tücsi írta...

Látod, én igazán nem sajnálom a gyerektől a jót :-)))))

eccehomofaber írta...

Szóval Réka az édes italokat kedveli hihihi egy kis portóit ajánlok vagy marsalát, a mediterránum bővelkedik iylenekben.

Puszi az ügyes türelmes nagylánynak és mégügyesebb mégtürelmesebb anyukájának!