2008. november 10., hétfő

Mindenféle

Tegnap hazaértünk a messzi-mamáéktól Kunhegyesről. Szuper volt minden, Réka sokat játszott Baaajbikával és Jobival (uncsitesók), néztünk pipit, meg csacsát a szomszédban, voltunk piacozni, ahol láttunk gyöngyipipit. Én kiélhettem a gasztromán hajlamaimat, miel volt, aki lefoglalja Rékát :) Két tyúkból olyan levst főztünk a sógornőmmel, hogy apósom kellett, hogy leemelje a fazekat a tűzről, mert nem bírtuk el. Ennél már csak az íze volt jobb.
Csodás kicsekkel megrakottan értünk haza kezdve a mama zserbójával, Gábor zöldségeivel és nem utolsó sorban a sógoromtól kapott, másnak szemétnek tűnő holmikkal: igazi piros bádog kupa (olyan, amiben régen a vizet hordták, még az ivó teteje is megvan), savanyító/savanyúságnak való mázas "köcsög" (nagyobb, mint egy köcsög, nem tudom mi lehet ennek a hivatalos neve), szép, kézzel készített kaspók és egy régi Orion rádió a bátyámnak. Érdekes, hogy vidéken ezektől szabadulnának meg, pedig ezek igazi kincsek!!!! Régi szaguk van, mesélnek. Ja, és még lemaradt (mert nem fért be a kicsi kocsimba, de Gábor felhozza nekem legközelebb) egy igazi teknő, még tán a liszt, kenyértészta maradékai is látszanak rajta és egy működőképes savanyító dézsa. Kincs-kincs hátán, igaz?!?!?!?!? ;)

Réka közben betöltötte a 20. hónapját, ma pedig a névnapja van.
Holnapra igazi Márton-napi családi vacsorát terveztünk de sajna az élet megint közbeszólt: Réka egyik percről a másikra belázasodott az este. Nem tudom, hogy mitől lehet, mert egész nap nem volt vele semmi, még úszni is voltunk, utána átjöttek a tesómék, itt kacarászott a Réka a Bencén. Aztán amikor indultak majdnem elaludt a Zoli vállán, utána a kádban, majd mikor kivettük a vízből már éreztem, hogy lázas: 38,5. Gyorsan kapott Nurofent, meg vincetoxicumot. Most már kicsit lejjebb ment érzésre, de nagyon nyüszög fél-álmában.... :( Remélem, semmi komoly nem lesz!!!!!!!!!!!

ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉSSSSSSSSSSSSS.....................
Megvan a vény, ha minedn összejön, jövő hét szerdára kész lesz a sín!!!!!! Móni kérdezte, hogy mikor/meddig kell hordani, ezt még én sem tudom. De gondolom minél többet, de remélem nem sokáig ;)

Nincsenek megjegyzések: