2007. október 31., szerda

Fejlődés??? IGEN!!!!

Miután kislányunk megnövesztette a fogát, a haja is kezd rendezetté válni... :-) A körme eddig is nőtt, mint a gomba, de ezekre nem tudok hatni. A mozgás, idegrendszeri és értelmi fejlődésére annál inkább! Szóval ahelyett, hogy csípőfogóval bírnám rá a fogát, hogy igyekezzen és 1000 kefehúzással a haját, inkább tornázunk, mondókázunk, mesélünk, éneklünk egész nap. Na, jó, csak akkor, ha ébren van. De ez sem igaz, mert a napközbeni alvásai alatt bekapcsolva hagyom a bébi Mozartot, ami elvileg pozitívan hat az értelmi fejlődésre. Arról nem is beszélve, hjogy a gyerek szereti a zenét. És nem csak Mozartot, hallgatjuk a Petőfi rádiót (ami az alternatív zene felé sodorja a gyerek fogékonyságát), táncolunk csa-csa-csát Santanára és persze a nagy kedvenc a Kolompos, amivel, ha nagyon muszáj, nyerhetek egy szabad 10 percet.

Persze ettől az egész napos gyerek-macerálástól a lakás úgy néz ki, mint a gyesznóól, kivéve, ha anyu lejön és pikk-pakk rendbe teszi. De nem érdekel, mert a gyerek fontosabb, mint hogy ha jön egy előre be nem jelentett vendég és szép, tiszta, múzeum-lakást találjon. Pedig valami megoldást kell találnom, mert a lányom úgy döntött, hogy neki bizony nem elég a 210 átmérőjű játszószőnyeg és tegnap, mialatt csináltam a hamiját, megszökött. Odapillantok és gyerek sehol :-) Hát nem legurgulázott a szőnyegéről?!?!?!?
Nem bánom én, de ahol a kutya ki-be mászkál, ott bizony el kell gondolkodni valami kompromisszum-féleségen. Csakhát a szivem majd megszakad így is Zsigáért, aki lassan 8 hónappal ezelőtt a családi öleb (bazi nagy vizsla amúgy) szerepéből hirtelen kiesett és egy vinnyogó, apró, idegesítő valami (szerintem így látja ő Rékát) vette át a helyét.
Szóval azt találtam ki, hogy a nappali ajtajába veszünk egy rácsot, hogy Zsiga ne legyen annyira kizárva, még lásson minket, viszont a nappaliba lesz mindenkinek külön papucsa, hogy még véletlenül se hordjunk be koszt. Aki esetleg erre azt mondja, hogy ne tartsam sterilen a gyereket, annak megnyugtatásul közlöm, még így is bőven meglesz a gyerek baci-szükséglete, csak nem akarom, hogy még koszos is legyen :-))))))))

A másik észrevételem tegnap, hogy kislányunk nebáncsvirág lett. Eddig nagyon jól elvolt, ha macerálta más gyerek, de tegnap itt voltak az unokatesómék (Rita/az anyuka/, Máté (3) és Ábel (1) évesek). Réka teljesen kiborult, ha Ábel csak a közelébe is jött. Jó, biztos nem tett jót neki, hogy első körben megpróbálta lebirkózni a saját kis 10-12kgjával az én kis alig-hét-kilós csöppségemet...

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nuk, tökjó a blog, nagyon szeretem olvasni!
Rídonli

Névtelen írta...

Csudajó, hogy Réka már lemászik a szőnyegről! :D Nemsteril padló felnyalása miatt ne aggódj, egy híres prof szerint egy embernek az életében 7 zsák szemetet kell megennie :D De a rácsos megoldás se rossz, majd számolj be a sikeréről!